Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

G4S publiceert 5 maanden update

Het Britse G4S (Londen: GFS) publiceerde onlangs een update over de gang van zaken gedurende de eerste 5 maanden van 2020. Zoals eerder bericht is de verkoop van de traditionele cash solutions activiteiten nu voor 75% afgerond. Het betreft hier het traditionele beveiligde transport van geld en andere waardevolle zaken in de bekende bepantserde wagens. De genoemde 75% werd aan het Amerikaanse Brinks Company verkocht voor GBP 727 miljoen.

De focus van het bedrijf richt zich nu op Secure Solutions en de winstgevende betalingsdienstverlening voor het MKB (retail cash solutions) zoals CASH360 en G4SPay. Niettegenstaande de flinke (economische) uitdagingen veroorzaakt door het coronavirus, noteerde Secure Solutions een lichte stijging in de omzet vergeleken met een jaar geleden. Dat is een mooie prestatie, en goed nieuws voor beleggers want deze divisie is goed voor 90% van de omzet. Retail Cash Solutions moest zoals verwacht een verlies van 16% YoY incasseren. Dit had alles te maken met de effecten van wereldwijde lockdown maatregelen.

Alles opgeteld noteerde de totale omzet een verlies van -1% in vergelijk met dezelfde periode vorig jaar. De hoeveelheid nieuwe contracten die werd binnengehaald is eveneens vergelijkbaar met een jaar geleden. Al met al lijkt G4S de coronacrisis aardig door te kom

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Westrock valt in de prijzen bij OMA Awards

Het Amerikaanse WestRock (NYSE: WRK) sleepte onlangs tijdens de jaarlijkse Outstanding Merchandising Achievement (OMA) Awards maar liefst 19 prijzen in de wacht. Een indrukwekkende prestatie. Bij deze OMA awards was de focus gericht op reclame displays die men in warenhuizen en supermarkten aantreft. Westrock won de prijzen met reclame voor o.a. Colgate tandpasta, badproducten van Procter & Gamble, en Walmart. Met een dergelijke zegereeks zal de clientèle van Westrock ongetwijfeld toenemen.

Westrock is één van ’s werelds grootste fabrikanten van verpakkingsmiddelen zoals opvouwbare kartonnen dozen, kartonnen displays, kartonnen doosjes en bekertjes voor fastfood restaurants, pizzadozen, kartonnen trays voor flesjes en blikjes, verpakkingen voor medicijnen, gewatteerde enveloppen, en nog veel, veel meer. Maar ook diverse verpakkingsmachines voorzien van lopende banden behoren tot het productaanbod. WestRock kwam

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Solvay opent productielocatie in Vietnam

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) laat weten dat het bedrijf de nieuwe locatie in de Long An provincie van Vietnam in bedrijf heeft genomen. In deze fabriek wordt waterstofperoxide verwerkt en verpakt voor levering aan de textielindustrie en andere klanten. De locatie is de eerste fabriek van Solvay binnen Vietnam en is ontworpen voor een maximale verwerkingscapaciteit van 24.000 ton waterstofperoxide per jaar.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij het baanbrekende Solvayproces, een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda)

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Rexel lost lening vroegtijdig af

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) laat weten dat ze verstrekt krediet ter waarde van EUR 550 miljoen hebben afgelost. Deze kredietverstrekking was onderdeel van een zogeheten credit line van EUR 850 miljoen waar Rexel over kan beschikken. Rexel had eind maart aanspraak gemaakt op de EUR 550 miljoen als financiële voorzorg naar aanleiding van de coronacrisis. Het bedrijf geeft aan de maatregelen die ze hadden getroffen (salarisverlaging, minder investeringen, etc.) dusdanig veel geld hebben opgeleverd dat de lening niet nodig is. En dat geeft in ieder geval vertrouwen in het huidige management. En het bespaart een hoop rentebetalingen. 

Rexel noteerde over het 1e kwartaal van boekjaar 2020 een omzet van EUR 3,22 miljard. Het jaar begon sterk, maar als gevol

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

FLSmidth tekent onderhoudscontract met Dangote Cement

Het Deense FLSmidth & Co. (Kopenhagen: FLS) laat weten dat het bedrijf een 6-jarig onderhoudscontract heeft getekend met het Afrikaanse Dangote Cement om zogeheten hot kiln alignment  te leveren aan 16 Dangote kilns verspreid over Africa (Ethiopia, Tanzania, Zambia, Congo, South Africa, and Nigeria). Een kiln is een grote geisoleerde ruimte die tot hoge temperaturen kan worden verhit. Kiln's worden veel gebruikt voor het drogen en uitharden van aardewerk voor de productie van tegels, bakstenen, potten, etc. Maar zijn ook rotary kilns (draaiende ovens) die gebruikt worden bij de productie van cement. Deze draaiende ovens moeten af en toe worden gebalanceerd (zoals autobanden), en dit kan het beste tijdens gebruik worden gedaan. En dan zijn ze warm. Dus spreken we van hot kiln alignment.

FLSmidth is een marktleidend leverancier van apparatuur, reserveonderdelen en complete verwerkingsinstallaties gericht op de winning van kolen, goud, ijzererts en koper, alsmede de fabricage van cement en kunstmest. Het bedrijf bestaat voor het overgrote deel uit ingenieurs die de vereiste apparatuur ontwerpen, plannen, installeren en onderhouden, waarbij de werkelijke fabricage wordt uitbesteed aan een wereldwijd netwerk van subcontractors (onderaannemers). Dit bespaart het bedrijf een hoop dure investeringen, zoals de bouw van grote fabrieksruimten en de aanschaf/opslag van materiaal. Het laat zich raden dat genoemde apparatuur wel van een FLSmidth logo wordt voorzien. FLSmidth wordt momenteel op de beurs van Kopenhagen voor DKK 220,40 per aandeel verhandeld.

  Lees verder