Blog RSS Feed

Peter Havik | Beleggingsanalist

Diebold Nixdorf wint Red Dot Design Award 2019

De nieuwe DN 200 ATM (pinautomaat) van het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) werd onlangs onderscheiden met een Red Dot Product Design Award 2019. Red Dot prijzen zijn een initiatief van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en worden jaarlijks uitgereikt aan producten die functionaliteit en een mooi uiterlijk succesvol weten te combineren.

De nieuwe bankautomaat van DBD werd bekroond om z'n mooie, gebruiksvriendelijke vormgeving, de diverse veiligheidsaanpassingen, en het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen. Banken die het product gebruiken bevestigen een verhoogde klanttevredenheid, alsmede een verbeterde uitstraling van de bank zelf. De nieuwe ATM's van DBD zijn een paar weken op de markt en worden nu al door 18 banken wereldwijd ingezet.

De meerwaarde/belang van ATM's wordt in landen als Nederland, waar contactloos/pin betalen volledig is ingeburgerd, nog wel eens onderschat. Studies verricht door onafhankelijke onderzoekbureau's wijzen echter uit dat er vorig jaar wereldwijd een kleine 100 miljard ATM transacties werden uitgevoerd, waarbij meer dan USD 13 biljoen werd opgenomen en gestort. Dus wat dat betreft zullen ATM's nog lange tij

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Starbucks Delivers blijft uitbreiden

De Amerikaanse koffieketen Starbucks Corp. (Nasdaq: SBUX) laat weten dat z'n koffiebezorgservice, Starbucks Delivers, nu ook beschikbaar is in Houston, Dallas, en Orange County (California). Starbucks Delivers is een samenwerking met Uber Eats, een bezorgservice van de bekende taxidienstverlener Uber. Bestellingen kunnen worden opgegeven via de Uber Eats app, waarbij 95% van het reguliere Starbucks menu voorradig is. Het thuis laten bezorgen van je favoriete Starbucks drankje/gerecht is zoals te verwachten niet gratis. Naast bezorgkosten van USD 0,50 en een service fee van 15%, moet je voor bestellingen onder de USD 10,- nog eens USD 2,- bijleggen aan bestelkosten. Iets voor de echte verslaafde dus. Naast genoemde uitbreidingen is Starbucks Delivers verkrijgbaar in Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York City, San Francisco Bay Area, Seattle, en Washington, D.C. Het laat zich raden dat de rest van de wereld spoedig zal volgen.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Evonik lanceert nieuwe lijn RESOMER® producten

Het Duitse Evonik Industries (Frankfurt: EVK) bracht onlangs een nieuwe reeks RESOMER® filamenten op de markt voor de fabricage van medische implantaten. De producten van de RESOMER lijn zijn bioresorbeerbaar, en worden dmv. Fused Filament Fabrication (FFF) gebruikt voor het 3D printen van custom implantaten. Toepassingen zijn legio, en de RESOMER vezels zijn heel populair binnen de tandheelkunde, orthopedie, en craniale reconstructie.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Arkema voltooit aankoop ArrMaz

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) laat weten dat de aankoop van het Amerikaanse ArrMaz is voltooid. Arrmaz is een marktleidend fabrikant van gespecialiseerde surfactants, toevoegingen die de oppervlaktespanning van een vloeistof kunnen verlagen. De producten van Arrmaz zijn oa. te vinden binnen de mijnbouwsector, infrastructuur (wegenbouw, asfalt), kunstmestfabricage, en de olie- en gassector. Het bedrijf heeft productielocaties binnen de VS, Latijns-Amerka, Azië, en EMEA, en voorziet klanten in 70 landen. Arrmaz werd in 1967 opgestart en noteerde vorig jaar een omzet van om en nabij de USD 300 miljoen. Arkema verwacht dat de aankoop vrijwel direct een positieve bijdrage aan de totaalomzet zal leveren.

  Lees verder
Peter Havik | Beleggingsanalist

Buffett doneert wederom miljarden aan goede doel

's Werelds grootste filantroop Warren Buffett laat weten dat hij 11.250 van z'n eigen Berkshire Hathaway A-aandelen zal converteren naar 16.875.000 B-aandelen. Met een huidige waarde van USD 3,6 miljard zullen deze B-aandelen vervolgens worden verdeeld onder 5 charitatieve instellingen; de Bill & Melinda Gates Foundation, Susan Thompson Buffett Foundation, Sherwood Foundation, Howard G. Buffett Foundation, en NoVo Foundation. Buffett wil uiteindelijk al z'n BRK aandelen aan goede doelen weggeven.

  Lees verder